DISTRIBUIȚI
dunyabulteni.net

Preşedintele american, Donald Trump, a promis joi un sistem de imigraţie care să integreze mai mulţi muncitori calificaţi şi să fie bazat pe „merit”, denunţând modelul actual, denaturat, în opinia sa, de cererile de azil „fanteziste”, relatează AFP, potrivit agerpres.

„Planul nostru va transforma sistemul american de imigraţie într-o mândrie pentru naţiune şi va fi admirat în lumea întreagă”, a declarat preşedintele Statelor Unite dezvăluind la Casa Albă proiectul său de reformă a migraţiei, care are însă puţine şanse de a fi votat în Congres.


Citește și : Un seism cu magnitudinea 5,7, produs în largul statelor El Salvador şi Nicaragua

„Cea mai mare schimbare pe care o vom face va fi de a creşte proporţia imigraţiei înalt calificate de la 12% la 57% şi dorim să vedem dacă nu putem creşte şi mai sus”, a spus Donald Trump.

„Asta ne va face mai competitivi”, a adăugat el.

„Suntem ataşaţi de ideea porţili deschise pe care dorim să o creăm pentru această ţară. Dar o mare parte a acestor imigranţi vor trebui să vină pe baza meritului şi al competenţelor”, a insistat liderul de la Washington.

„Solicitanţii de azil legitimi sunt înlocuiţi de cei care depun cereri fanteziste”, a mai afirmat Donald Trump.

Citește și : Nancy Pelosi: Administrația Trump nu are permisiunea Congresului de a intra în război cu Iranul

Preşedintele american a ţinut să menţioneze că doreşte ca învăţarea limbii engleze să fie obligatorie pentru imigranţi.

Imigranţii „vor trebui să înveţe engleza şi vor fi supuşi unui test de educaţie civică înainte de aprobarea” cererii lor, a declarat Donald Trump, citat de AFP.