DISTRIBUIȚI
ABC

Preşedintele american, Donald Trump, a încercat duminică să înlăture confuzia în legătură cu faptul dacă acceptă sau nu dezminţirile omologului său rus, Vladimir Putin, referitoare la amestecul în alegerile prezidenţiale din SUA din 2016, relatează agerpres .

În cadrul unei conferinţe de presă în Vietnam, Trump s-a distanţat de remarcile pe care el le-a făcut sâmbătă, în care sugera că l-a crezut pe Putin când a spus că nu a existat nici o ingerinţă a Rusiei în alegerile care l-au propulsat în funcţia de la Casa Albă.


Citiți și : Emmanuel Macron – discuţie telefonică cu omologul libanez, Michel Aoun despre situaţia din Liban după demisia premierului Saad Hariri

Remarcile lui Trump au stârnit critici în SUA, deoarece agenţiile americane de informaţii au ajuns de mult timp la concluzia că Rusia s-a amestecat în alegerile prezidenţiale din SUA de anul trecut.

”Dacă cred sau nu,… cred serviciile noastre, în special aşa cum sunt ele constituite acum. Aşa cum sunt ele conduse acum, de oameni buni, cred foarte mult în serviciile noastre de informaţii”, a declarat Trump într-o conferinţă de presă cu preşedintele vietnamez, Tran Dai Quang.

Trump a avut grijă să facă cunoscut în mod clar că este de partea serviciilor de informaţii sub propria sa conducere.

Sâmbătă, după întâlnirea sa cu Putin pe marginea summitului APEC din Danang (Vietnam), Trump a subliniat dezminţirile omologului său rus privind acuzaţiile de ingerinţă a Moscovei în alegeri, lăsând să se înţeleagă că el crede sincer.

La câteva ore după declaraţiile lui Trump, CIA a confirmat acuzaţiile împotriva Rusiei, explicând că precedentele sale concluzii ”nu s-au schimbat”.