DISTRIBUIȚI
Daily Express

Președintele american Donald Trump a declarat vineri că exercițiile de trageri cu rachete efectuate recent de Coreea de Nord nu reprezintă un abuz de încredere, minimalizând importanța exercițiilor, informează site-ul Politico, scrie mediafax.

Într-un interviu pentru Politico, Trump a minimalizat exercițiile, spunând că sunt „lucruri foarte standard”.


Citește și : Pentagonul intenţionează să trimită rachete Patriot în Orientul Mijlociu pentru a contracara amenințările iraniene

„Sunt cu rază scurtă de acțiune și nu consider deloc asta un abuz de încredere. Și, la un moment dat aș putea. Însă în acest moment, nu”, a explicat liderul de la Casa Albă.

„Unele din lucrurile lansate de ei nici măcar nu erau rachete. Însă este cu rază scurtă de acțiune, și nu consider asta un abuz de încredere. Vă voi da de veste când o voi face. Adică, este posibil ca la un anumit moment să o facă. Însă acum, deloc”, a subliniat Donald Trump.

Pentagonul a confirmat că forțele nord-coreene au lansat joi mai multe rachete balistice care au zburat peste 300 de kilometri înainte de a se prăbuși în mare, la est de Peninsula Coreea.

Tensiunile între Washington și Phenian s-au intensificat după eșecul summitului de la Hanoi dintre Donald Trump și Kim Jong-un, în contextul în care Statelor Unite cer Coreei de Nord să renunțe la programul său nuclear, în timp ce Phenianul cere eliminarea unei părți a sancțiunilor ce vizează regimul.

Săptămâna trecută, Phenianul a reluat testele balistice, ce fuseseră întrerupte după testarea unei rachete intercontinentale în noiembrie 2017, iar joi, forțele nord-coreene au lansat două rachete care au zburat 420 de kilometri, respectiv 270 de kilometri.

Citește și : SUA: Procurorul special Robert Mueller nu va fi audiat în Congres săptămâna viitoare (presă)

Pentagonul a confirmat că forțele nord-coreene au lansat joi mai multe rachete balistice care au zburat peste 300 de kilometri înainte de a se prăbuși în mare, la est de Peninsula Coreea.

Rezoluțiile ONU interzic Coreei de Nord să lanseze rachete balistice, în caz contrar riscând noi sancțiuni.