DISTRIBUIȚI
Reuters

Preşedintele Donald Trump a declarat luni că reţeaua de socializare TikTok, deţinută de compania chineză ByteDance, ar trebui vândută înainte de jumătatea lunii septembrie pentru a putea continua să funcţioneze în Statele Unite, relatează AFP, potrivit agerpres.

„Am stabilit o dată în jur de 15 septembrie, începând cu care nu vor mai funcţiona în Statele Unite”, a declarat presei preşedintele american.


Citește și : Cazurile la nivel global de COVID-19 au depăşit 17,8 de milioane, cu o creştere puternică în Columbia (OMS)

„Se va închide pe 15 septembrie, dacă Microsoft sau o altă companie nu va putea să o cumpere şi să încheie un acord”, a adăugat Donald Trump.

Pe fondul tensiunilor politice şi comerciale cu China, Washingtonul a acuzat de luni de zile interfaţa reţelei de socializare că este folosită de serviciile de informaţii chineze în scopuri de supraveghere. TikTok a negat întotdeauna cu fermitate orice schimb de date cu Beijingul.

Reţeaua TikTok este foarte utilizată de tinerii cu vârsta de 15-25 de ani şi are aproximativ un miliard de utilizatori în întreaga lume.

Citește și : Protestele din Israel îl ‘distrează’ pe Benjamin Netanyahu, susţine fiul său