DISTRIBUIȚI
Los Angeles Times

Audierile efectuate în cadrul anchetei Camerei Reprezentanţilor sunt o „ruşine”, afirmă preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, citat de agenţia de presă Reuters, potrivit agerpres.

„Ceea ce se întâmplă este o ruşine, este o situaţie stânjenitoare pentru ţara noastră”, a declarat Donald Trump după o şedinţă a membrilor Administraţiei de la Washington.


Citește și : Ashraf Ghani revendică victoria asupra jihadiștilor în Afganistan

„Este vorba de o mare înşelătorie”, a adăugat preşedintele SUA.

Locotenent-colonelul Alexander Vindman, expert pe tema Ucrainei în cadrul Consiliului pentru Securitate Naţională de la Casa Albă, a depus mărturie marţi în Comisia pentru Informaţii a Camerei Reprezentanţilor. Vindman a catalogat „inadecvată” solicitarea preşedintelui Donald Trump de anchetare a unui adversar politic în Ucraina.

Citește și : Zelenski se declară ‘obosit’ de scandalul legat de Trump şi Burisma

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. În cadrul investigaţiei, Camera Reprezentanţilor a trimis citaţii prin care le solicită unor membri ai Administraţiei de la Washington participarea la audieri şi furnizarea documentelor referitoare la contactele preşedintelui Donald Trump cu Ucraina. Ca reacţie, Comisia pentru Afaceri Judiciare din Senatul SUA, în care republicanii deţin majoritatea, a anunţat lansarea unei anchete privind presupuse acte de corupţie în Ucraina.