DISTRIBUIȚI
Vox

Preşedintele american Donald Trump a declarat joi că nu va participa la Forumul economic mondial de la Davos, care va avea loc între 21 şi 25 ianuarie, dacă paralizia parţială actuală (‘shutdown’) a instituţiilor federale americane va continua, transmit Reuters şi AFP, potrivit agerpres.

‘Aveam intenţia să merg şi să vorbesc în faţa comunităţii financiare mondiale la Davos. Încă este valabil, dar, dacă shutdown-ul continuă, nu voi merge. Plănuisem să merg, a fost un mare succes când am mers. Avem o poveste grozavă de spus’, le-a declarat Trump reporterilor înainte de a părăsi Casa Alba pentru o vizită în Texas.


Citește și : Orban consideră că trebuie să se „lupte“ cu Macron deoarece este liderul forţelor „pro-imigraţie”

‘Economia americană este incredibilă. Negociem şi avem mult succes cu China’, a adăugat preşedintele.

Discuţiile privind legea bugetară sunt în impas la Washington. Preşedintele Trump cere ca aceasta să prevadă 5,7 miliarde de dolari pentru un zid sau ‘o barieră de oţel’ la graniţa cu Mexic, pentru stoparea imigraţiei ilegale.

Democraţii, deveniţi majoritari în Camera Reprezentanţilor, refuză să includă această sumă pentru un proiect pe care îl denunţă ca ‘imoral’ şi ineficient.

Actualul ‘shutdown’ se află în a 20-a zi şi este pe punctul de a bate recordul de 21 de zile înregistrat între sfârşitul lui 1995 şi începutul anului următor, în timpul preşedinţiei lui Bill Clinton.

Citește și : Unificarea Belarusului cu Rusia ‘nu se află pe ordinea de zi’ pe plan bilateral (Lukaşenko)