DISTRIBUIȚI
Digi24

Preşedintele Donald Trump, care este sub presiune să demisioneze după ce susţinătorii săi au luat cu asalt clădirea Congresului săptămâna trecută, a declarat marţi că există o imensă furie în rândul susţinătorilor săi din cauza acţiunilor întreprinse de democraţi pentru a declanşa o doua procedură de impeachment din mandatul său, dar a precizat că nu doreşte violenţă, relatează Reuters şi AFP, potrivit agerpres.

Preşedintele american la final de mandat a declarat presei, înainte de plecarea într-o vizită la zidul de frontieră de la Alamo (Texas), că procedura de „impeachcment” este „complet ridicolă” şi provoacă „o imensă furie” în rândul susţinătorilor săi.


Citește și : OMS nu caută în China vinovații pentru răspândirea coronavirusului

„Acest impeachment provoacă imensă furie şi ei ţin să o facă, este un lucru cu adevărat oribil”, a spus Trump. El a adăugat că acţiunile pentru declanşarea procedurii de impeachment sub acuzaţia de incitare la insurecţie din cauza asaltului asupra Capitoliului de săptămâna trecută sunt o continuare a „vânătorii de vrăjitoare” împotriva lui.

„Nu vreau violenţă”, a subliniat însă Trump.

În primele sale declaraţii către presă de după 8 decembrie, preşedintele republican nu a răspuns unei întrebări referitoare la o eventuală demisie a sa din funcţie.

Citește și : UE grăbește lansarea noii generații de sateliți Galileo

Întrebat dacă are vreo responsabilitate pentru asaltul Capitoliului de săptămâna trecută, Trump a răspuns că cuvintele sale de la momentul respectiv au fost „cu totul potrivite”.

„Dacă citiţi discursul meu… ceea ce am spus a fost cu totul potrivit”, le-a spus el jurnaliştilor de la baza Andrews.

Locatarul de la Casa Albă, care îşi încheie mandatul de preşedinte în opt zile, a mai estimat că reţelele sociale precum Twitter care i-au suspendat contul au comis o „greşeală catastrofală”.

Preşedintele american este vizat de o doua procedură de impeachment, al cărei act de acuzare va fi examinat miercuri de Camera Reprezentanţilor.