DISTRIBUIȚI
Reuters

Donald Trump a afirmat vineri că SUA au „doborât” într-adevăr o dronă iraniană deasupra strâmtorii Ormuz, ceea ce Iranul a dezminţit categoric, relatează AFP, potrivit agerpres.

„Fără nicio îndoială, am doborât-o”, a declarat preşedintele american de la Casa Albă.


Citește și : Premierul kosovar Ramush Haradinaj, acuzat de crime de război, a demisionat

„Nu există nicio îndoială că este vorba despre o dronă iraniană”, a adăugat consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, John Bolton.

Puţin mai devreme, un responsabil american a declarat sub acoperirea anonimatului că SUA dispun de „probe clare” privind distrugerea dronei iraniene, anunţată joi de Donald Trump.

„Avem probe foarte clare”, a declarat acest responsabil sub acoperirea anonimatului, evocând o posibilă înregistrare video. „Drona lor s-a apropiat prea mult de nava noastră. Dacă dronele se apropie prea mult, vor fi doborâte”, a adăugat el.

Joi, preşedintele american a precizat că nava amfibie USS Boxer a distrus această dronă.

Citește și : Trei bărbaţi reţinuţi în vestul Germaniei, suspectaţi de plănuirea unor acte de terorism

„Alegaţii delirante şi fără fundament”, a declarat vineri generalul de brigadă şi purtătorul de cuvânt al forţelor armate iraniene Abdolfazl Shekarchi, citat de agenţia Tasnim.

Regiunea Golfului şi a strâmtorii Ormuz, pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă pe planetă, se află de două luni în centrul unor mari tensiuni geopolitice, pe fondul disputei dintre Iran şi SUA, care şi-au consolidat forţele în zonă.