DISTRIBUIȚI
REUTERS/Leah Millis

Preşedintele american Donald Trump, criticat pentru inacţiunea sa în faţa pericolului reprezentat de noul coronavirus, a convocat pentru miercuri o conferinţă de presă pentru a aborda acest subiect, după ce a acuzat presa că amplifică teama populaţiei, consemnează agenţiile DPA şi EFE, potrivit agerpres.

Principalele posturi de televiziune, precum CNN, ”fac tot posibilul să facă în aşa fel încât Caronavirusul (sic!) să pară cât mai rău posibil, panicând inclusiv pieţele”, a postat Trump pe Twitter, scriind greşit cuvântul coronavirus.


Citește și : Un prim caz de coronavirus a fost confirmat în Brazilia

În contextul în care investitorii se tem că epidemia cu noul coronavirus va încetini economia, pieţele bursiere europene şi asiatice au intrat pe un trend descendent. Unul dintre principalii consilieri ai Casei Albe, Larry Kudlow, a ieşit marţi pe posturile de televiziune cu mesaje menite să calmeze pieţele, dar fără rezultat.

La conferinţa de presă ce se va desfăşura la ora 23:00 GMT, alături de Trump vor fi prezenţi pentru a răspunde la întrebări şi reprezentanţi ai centrelor de prevenire şi control al bolilor (Centers for Disease Control and Prevention – CDC).

Citește și : Marea Britanie efectuează teste aleatorii pentru depistarea coronavirusului la pacienţii de gripă

În SUA, unde au fost confirmate deocamdată 57 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, această problemă tinde să devină tot mai politizată. Membri ai Partidului Democrat l-au acuzat pe preşedintele republican Trump că nu a numit un responsabil capabil să gestioneze această criză sanitară şi că în plus încearcă să scadă bugetul sănătăţii.