DISTRIBUIȚI
The Independent

Preşedintele american Donald Trump a afirmat din nou marţi, într-un mesaj postat pe Twitter, că nu consideră benefic pentru SUA Parteneriatul Transpacific (TPP), relatează Reuters, potrivit agerpres.

‘Deşi Japonia şi Coreea de Sud ar dori să revenim la TPP, nu îmi place acest acord pentru SUA’, a scris el în mesaj. ‘Prea multe lucruri neprevăzute pentru SUA şi nici o cale de ieşire dacă nu funcţionează. Acordurile bilaterale sunt mult mai eficiente, profitabile şi mai bune pentru lucrătorii noştri. Priviţi cât de dăunătoare este pentru SUA Organizaţia Mondială a Comerţului’, a scris de asemenea preşedintele Trump.


Citeşte şi: Primul succes al lui Mike Pompeo. Noul ‘cârmaci’ al diplomaţiei americane s-a întâlnit cu Kim Jong Un (WP)

Acordul iniţial semnat de 12 ţări, care includea Japonia, dar nu şi Coreea de Sud, a fost cunoscut drept TPP.

Trump a decis să se retragă din TPP la trei zile de la instalarea sa la Casa Albă, în ianuarie 2017, o decizie despre care a spus că a avut drept scop protejarea locurilor de muncă în SUA.

După retragerea SUA, celelalte 11 ţări membre au renegociat părţi din TPP şi în martie au semnat Acordul Cuprinzător şi Progresiv pentru Parteneriatul Trans-Pacific (CPTPP), cunoscut şi ca TPP-11.

Citeşte şi: Poliţia germană ‘ia la puricat’ mafia thailandeză. Operaţiune de amploare pentru combaterea prostituţiei