DISTRIBUIȚI

Preşedintele SUA, Donald Trump, a atacat miercuri planul primarului New York-ului, Bill de Blasio, de a permite pictarea cuvintelor „Black Lives Matter” pe trotuarul celebrului Fifth Avenue, exact în faţa Trump Tower, şi a calificat această acţiune drept un „simbol al urii”, informează dpa, potrivit agerpres.

Într-o serie de tweeturi, Donald Trump a afirmat că pictura va „discredita acest luxos bulevard” şi „va antagoniza” poliţia.


Citește și : Consiliul de Securitate al ONU a votat rezoluţia care cere oprirea conflictelor armate în timpul pandemiei

Trump şi-a amplificat retorica împotriva mişcării Black Lives Matter (BLM, Vieţile negrilor contează), care cere retragerea fondurilor pentru departamentele de poliţie şi care beneficiază de o susţinere fără precedent după moartea afro-americanului George Floyd, în custodia poliţiei în Minnesota, luna trecută.

Bill de Blasio a confirmat mai devreme miercuri planul de a picta cuvintele „Black Lives Matter” pe trotuarul celebrului Fifth Avenue, în parte ca mesaj adresat lui Trump.

Donald Trump „va primi un mesaj pe care el încă nu-l înţelege”, a spus Bill de Blasio într-un interviu pentru postul MSNBC. „Poate că, dacă le va vedea în faţa uşii casei sale, el (Trump) va pricepe”, a adăugat primarul New York-ului.

Citește și : Grecia lansează sezonul turistic cu peste 200 de zboruri internaţionale

De Blasio a anunţat de asemenea că New York City va reduce bugetul departamentului local de poliţie cu 1 miliard de dolari. „Reducem efectivele NYPD, reducem orele suplimentare, retragem o parte dintre funcţiile pe care NYPD le are acum. Ei vor fi înlocuiţi cu civili care să poată executa aceste funcţii mai bine. Şi noi vom lua aceşti bani şi îi vom investi în iniţiative ale tinerilor”, a spus Bill de Blasio.