DISTRIBUIȚI
AP

Donald Trump, preşedintele SUA, a declarat marţi că este într-o „poziţie foarte bună” înaintea procesului din Senat privind demiterea, afirmând că politicienii democraţi l-au tratat „foarte incorect”, dar va fi susţinut de liderii republicani, informează agenţia Bloomberg, scrie mediafax.

„Sunt într-o poziţie foarte bună”, a afirmat Donald Trump de la reşedinţa sa din Mar-a-Lago, situată în Palm Beach (Florida).


Citește și : ONU cere o ‘anchetă independentă şi imparţială’ în cazul Khashoggi

„Avem majoritate. Totul depinde de Mitch McConnell, este un tip bun şi foarte corect”, a adăugat Donald Trump, notând că liderul grupului politic republican din Senat „poate face orice vrea”.

Liderul de la Casa Albă a catalogat-o drept „disperată” pe Nancy Pelosi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor. „Ea urăşte toţi oamenii care au votat cu mine şi cu Partidul Republican. Unii oameni cred că ea nu ştie ce face, mulţi oameni cred acest lucru. Liderii democraţi m-au tratat foarte incorect, iar acum vor corectitudine în Senat”, a subliniat Donald Trump, inculpat în Camera Reprezentanţilor în vederea demiterii.

Citește și : Putin avertizează: Rusia poate distruge orice sistem antibalistic existent

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a decis inculparea preşedintelui Donald Trump pentru abuz de putere şi obstrucţionarea Congresului. Donald Trump este suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. Cazul va ajunge în Senatul SUA care, după un proces, va stabili prin majoritate de două-treimi dacă Donald Trump este vinovat sau nevinovat. În cazul în care Donald Trump va fi găsit vinovat, va fi destituit. Demiterea preşedintelui Donald Trump este improbabilă în contextul în care Partidul Republican deţine majoritatea în Senatul SUA.