DISTRIBUIȚI
Global Look Press

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, consideră că regimul nord-coreean este responsabil de moartea studentului american Otto Warmbier, afirmă consilierul prezidenţial Kellyanne Conway, după ce liderul american şi-a atras critici în contextul în care a acceptat versiunea Phenianului, potrivit Mediafax.

Kellyanne Conway a declarat pentru postul Fox News că tocmai a discutat cu Donald Trump despre această temă. „Preşedintele este de acord cu familia lui Warmbier şi consideră Coreea de Nord responsabilă de moartea lui Otto Warmbier”, a declarat Conway.


Citește și : Guvernul de la Madrid adoptă măsuri pentru contracararea efectelor Brexit

Donald Trump şi-a atras critici după ce a declarat în Vietnam că îl crede pe liderul nord-coreean, Kim Jong-Un. „Mi-a spus că nu a ştiut despre acest caz, iar eu îl cred pe cuvânt”, a spus Trump.

„Ceea ce a spus Donald Trump este că îl crede pe preşedintele Kim, crede ce a spus, că nu avea cunoştinţă despre ce i s-a întâmplat lui Otto Warmbier”, a spus Kellyanne Conway, potrivit agenţiei Reuters.

Familia Warmbier consideră că liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, are o responsabilitate clară în acest caz.

Otto Warmbier, în vârstă de 22 de ani, a murit pe 19 iunie 2017 în locuinţa familiei din Ohio imediat după ce a fost adus în comă din Coreea de Nord, unde a stat în detenţie 17 luni.

Citește și : Arabia Saudită i-a retras cetăţenia fiului lui Osama bin Laden, Hamza