DISTRIBUIȚI

Nu cred că regimul de la Phenian este gata să negocieze cu Washingtonul, deși Coreea de Nord susține că vrea acest lucru, a declarat Președintele SUA, Donald Trump, după ce regimul nord-coreean a lansat joi mai multe rachete, informează postul CNBC, potrivit mediafax.

„Analizăm foarte serios. Erau rachete mai mici, erau rachete cu rază scurtă de acțiune”, a declarat Trump, despre exercițiul de trageri efectuat joi de forțele regimului de la Phenian.


Citește și : Orban îi îndeamnă pe alegători să-şi dea votul liderilor anti-migraţie: ‘Migraţia trebuie oprită’

„Nimeni nu e mulțumit de asta, dar analizăm bine și vom vedea”, a adăugat liderul de la Casa Albă.

„Relația continuă, dar vom vedea ce se întâmplă. Vor să negocieze, vorbesc despre negociere. Dar nu cred că sunt gata să negocieze”, a subliniat Trump.

Coreea de Nord a lansat joi două rachete cu rază scurtă de acțiune, potrivit autorităților militare sud-coreene, la aproape o săptămână după ce Phenianul a reluat testele balistice.

Tensiunile între Washington și Phenian s-au intensificat după eșecul summitului de la Hanoi dintre Donald Trump și Kim Jong-un, în contextul în care Statelor Unite au cer Coreei de Nord să renunțe la programul său nuclear, în timp ce Phenianul cere eliminarea unei părți a sancțiunilor ce vizează regimul.

Citește și : Mike Pompeo s-a întors la Washington pentru a discuta despre situația din Iran și Coreea de Nord