DISTRIBUIȚI
Politico

Donald Trump a declarat vineri că Congresul ar trebui ”să şteargă” punerea sa sub acuzare care i-a adus un proces de destituire, în pofida achitării sale miercuri în Senat, relatează AFP, potrivit agerpres.

”Ar trebui să se şteargă ‘impeachment-ul’ în Camera Reprezentanţilor?”, unde aleşii democraţi l-au pus sub acuzare pe 18 decembrie, a întrebat preşedintele american adresându-se unor jurnalişti la Casa Albă. ”Ar trebui, pentru că a fost o farsă”, a răspuns el de asemenea.


Citește și : Joe Walsh renunţă la candidatura împotriva lui Trump în cursa pentru Casa Albă

De la achitarea sa miercuri, miliardarul republican a bravat şi a făcut furori împotriva adversarilor săi politici.

Joi, într-un discurs de o oră, el a marcat prima pagină a cotidianului Washington Post, pe care se afla scris ”Trump achitat”.

„Nu este o conferinţă de presă, nu este un discurs”, a spus el. ”Este o sărbătoare”, a afirmat liderul de la Casa Albă.

Cu această pagină – care s-a deschis în această vară cu dezvăluiri despre presiunile exercitate de Donald Trump asupra Ucrainei – acum închisă, miliardarul republican se poate concentra asupra campaniei sale de realegere la Casa Albă.

Citește și : Noul coronavirus ar putea fi răspândit de la lilieci la oameni prin intermediul pangolinilor

Vineri dimineaţă, el a scris pe Twitter un al mesaj ironic la adresa adversarilor săi democraţi, acuzându-i de problemele tehnice cu care s-au confruntat în prima etapă a alegerilor primare ale partidul lor, luni, în Iowa.