DISTRIBUIȚI
PressTV

”Am comandat nişte fast-food american şi eu am plătit”, a declarat Donald Trump, care i-a primit pe jucătorii echipei de fotbal Clemson Tigers cu pizza şi hamburgheri, scoţând astfel în faţă constrângerile „shutdown”-ului, relatează AFP, potrivit news.ro .

”E din cauza shutdownului, cum ştiţi… Mulţi hamburgheri, pizza, cred că vor prefera asta faţă de tot ceea ce le-am fi putut oferi” a declarat preşedintele american luni, la sosirea la Casa Albă, după ce a petrecut o zi în New Orleans.


Citește și : Sebastian Kurz, criticat în PE pentru că Austria s-a retras din pactul mondial privind migraţiile

Întrebat care este fast-foodul său preferat, magnatul în domeniul imobiliar s-a eschivat. ”Dacă este american, îmi place. Totul este american”.

”Mai degrabă McDonald’s sau Wendy’s?”, a insistat un jurnalist.

”Îmi plac toate”, i-a răspuns Donald Trump. ”Numai lucruri bune, super-hrană americană”.

Discuţiile cu privire la buget între preşedintele american, care reclamă 5,7 miliarde de dolari în vederea finanţării unui zid la frontiera cu Mexicul, şi adversarii săi democraţi, care i se opun, sunt în impas.

Citește și : SUA: Un congresman al Partidului Republican acuzat de rasism, sancţionat de propriul său partid

Acest blocaj a provocat „shutdown”-ul, care a obligat numeroşi funcţionari federali – inclusiv unii care lucrează la Casa Albă – să rămână acasă, în contextul în care statul nu mai este în măsură să-i plătească.

Acest „shutdown”, care durează de 24 de zile, este cel mai lung din istoria americană.