DISTRIBUIȚI
Politico

Preşedintele SUA Donald Trump a declarat vineri că Beijingul ”acţionează foarte profesionist” în lupta împotriva epidemiei provocate de noul coronavirus, care a infectat peste 30.000 de persoane în China continentală, relatează AFP, scrie agerpres.

Preşedintele a indicat că a avut ”o conversaţie excelentă” joi seară cu preşedintele chinez Xi Jinping. ”Am vorbit mai ales despre coronavirus”, a declarat Trump în faţa jurnaliştilor la Casa Albă.


Citește și : Joe Walsh renunţă la candidatura împotriva lui Trump în cursa pentru Casa Albă

”Muncesc foarte mult şi cred că fac o muncă foarte profesională”, a adăugat el. Donald Trump a spus de asemenea că Washingtonul şi Beijingul ”colaborează” pe această temă. „Cred că China va face o treabă foarte bună”, a subliniat el.

Cu o zi înainte, Trump şi-a exprimat ”încrederea în puterea şi rezistenţa Chinei în lupta împotriva epidemiei provocate de noul coronavirus”, potrivit unui comunicat difuzat de Casa Albă.

Epidemia de pneumonie virală, apărută în provincia Hubei, a infectat 31.161 de persoane în China continentală, iar dintre acestea au murit 636, potrivit unui ultim bilanţ oficial.

Citește și : Noul coronavirus ar putea fi răspândit de la lilieci la oameni prin intermediul pangolinilor

În restul lumii, au fost confirmate 240 de cazuri de contaminare în aproximativ 30 de ţări şi teritorii. În Statele Unite, sunt confirmate 12 cazuri.