DISTRIBUIȚI

Preşedintele american Donald Trump a cerut în opt rânduri o reuniune cu omologul său iranian Hassan Rohani, în marja lucrărilor Adunării Generale a ONU, toamna trecută, a declarat miercuri directorul cabinetului şefului statului iranian, relatează AFP, potrivit news.ro.

”În cursul ultimei vizite la New York a lui Rohani, la sesiunea Adunării Generale, Trump a cerut delegaţiei iraniene în opt rânduri să se întâlnească cu preşedintele” iranian, a declarat Mahmoud Vaezi citat de agenţia iraniană de presă Mehr.


Citește și : Organizaţiile mafiote italiene folosesc Germania pentru spălarea banilor și contrabanda cu droguri şi arme

El a precizat că echipa iraniană nu a răspuns solicitărilor, prezentate imediat după ce şeful statului american a anunţat că ar putea să nu mai certifice faptul că Iranul ar respecta acordul în dosarul nuclear iranian încheiat în 2015 – pregătind astfel terenul retragerii Washingtonului din acest acord, lucru pe care l-a făcut în mai.

”Avem o politică transparentă şi o poziţie clară faţă de relaţiile noastre cu Statele Unite (…). Noi nu vom ceda presiunii”, a subliniat Vaezi.

Trump s-a declarat deschis unor negocieri cu privire la un nou acord cu Iranul, care să vizeze nu doar programul nuclear iranian, ci şi rolul Iranului în regiune şi programul său balistic.

Teheranul a anunţat că nu va renegocia acordul în dosarul nuclear încheiat în 2015 la Viena cu marile puteri.

Citește și : Trump-un nou atac la adresa NATO: Oamenii mici și agresivi din Muntenegru pot declanşa un al treilea război mondial

Republica islamică negociază în prezent cu partenerii săi europeni şi asiatici în vederea găsirii unor mijloace de ocolire a unor sancţiuni americane care urmează să fie reimpuse în lunile următoare în urma retragerii Statelor Unite din Acordul de la Viena.