DISTRIBUIȚI
AP

Preşedintele american Donald Trump a cerut duminică guvernului libanez să efectueze o anchetă „completă şi transparentă” cu privire la explozia care a devastat săptămâna aceasta Beirutul, potrivit unui rezumat publicat de Casa Albă despre participarea sa la videoconferinţa internaţională referitoare la acest subiect, informează AFP, scrie agerpres.

„Preşedintele Trump a reafirmat că SUA sunt pregătite şi dispuse să continue să furnizeze o asistenţă poporului libanez”, a indicat Casa Albă într-un comunicat.


Citește și : Un parlamentar de la GERB anunţă că executivul bulgar este pregătit să discute cu protestatarii

Donald Trump „a fost de acord cu ceilalţi lideri asupra necesităţii unei coordonări stricte a răspunsului internaţional”, a precizat executivul american.

De asemenea, el „a cerut guvernului libanez să efectueze o anchetă completă şi transparentă la care SUA sunt pregătite să contribuie”.

Donald Trump a invitat la calm în Liban, recunoscând totodată „legitimitatea apelurilor manifestanţilor paşnici la transparenţă, la reforme şi la asumarea responsabilităţilor”, a conchis executivul american.

Citește și : Cutremur de 5,1 grade în vestul Iranului

Într-un moment în care indignarea creşte în Liban faţă de o clasă conducătoare discreditată, preşedintele francez Emmanuel Macron ceruse deja joi o anchetă internaţională, idee respinsă de atunci de omologul său libanez Michel Aoun.