DISTRIBUIȚI
Former President Donald Trump at his Mar-a-Lago resort in Palm Beach, Fla., on Jan. 31, 2022. (The Epoch Times)

Fostul preşedinte Donald Trump a cerut vineri „înarmarea cetăţenilor” pentru a lupta împotriva „răului din societatea noastră”, care, a spus el, se află în spatele masacrului de la şcoala primară din Texas, transmite AFP, potrivit agerpres.  

Miliardarul republican a luat cuvântul în faţa celui mai mai important lobby american al armelor de foc, care, întâmplător, şi-a ţinut convenţia anuală la câteva sute de mile de oraşul din Texas unde a avut loc masacrul în care au fost ucişi 19 copii şi două profesoare.


„Existenţa răului în societatea noastră nu este un motiv pentru a dezarma cetăţenii care respectă legea”, a spus fostul preşedinte.”Existenţa răului este motivul pentru care este necesară înarmarea cetăţenilor care respectă legea”, a spus el.

Citește și : Putin i-a spus cancelarului Austriei că acuzaţiile privind criza alimentară sunt ‘lipsite de fundament’

Donald Trump l-a acuzat pe succesorul său, Joe Biden, şi Partidul Democrat că exploatează politic „lacrimile familiilor îndoliate” încercând să adopte legi privind armele.

Ca răspuns la apelurile de limitare a numărului armelor, conservatorii vin cu contra-argumentul unei mai bune tratări a problemelor de sănătate mintală ale americanilor, aspect asupra căruia Donald Trump a insistat în mod deosebit vineri. Atacatorul era un „nebun scăpat de sub control”, a estimat fostul preşedinte.”Va arde în iad”, a promis el.

Citește și : Iranul va lua ‘măsuri punitive’ împotriva Greciei în legătură cu confiscarea petrolului iranian de pe o navă (presă)

Donald Trump a cerut, de asemenea, o securitate sporită în şcolile americane, sugerând instalarea de „garduri zdravene” şi detectoare de metale în faţa şcolilor, precum şi înarmarea profesorilor.

Cu câteva minute mai devreme, la aceeaşi convenţie a National Rifle Association (NRA), senatorul de Texas Ted Cruz a estimat că interzicerea sau confiscarea armelor ar duce la o creştere a criminalităţii.”Multe mai multe mame singure ar fi agresate, violate sau ucise în metrou”, a spus el.