DISTRIBUIȚI
CNN.com

Președintele american Donald Trump a cerut Administrației de la Beijing să ridice taxele vamale impuse produselor agricole provenite din Statele Unite, având în vedere evoluția bună a discuțiilor comerciale dintre cele două țări, relatează Euronews, potrivit Mediafax.

„Am cerut Chinei să ridice imediat taxele vamale impuse produselor noastre agricole (inclusiv carnea de porc, vită etc.), având în vedere că discuțiile comerciale evoluează bine”, a declarat președintele american prin intermediul unei postări pe Twitter.


Citește și : OIAC: În orașul sirian Douma s-au folosit arme chimice cu clor

„Acest lucru este foarte important pentru fermierii noștri- și pentru mine”, a adăugat Trump.

De asemenea, președintele american a reiterat faptul că a amânat creșterea taxelor vamale impuse importurilor din China, programată pentru data de 1 martie. Taxele vamale erau programate să crească de la 10% la 25%.

Creșterea era inițial programată pentru data de 1 ianuarie, dar productivitatea discuțiilor dintre Donald Trump și omologul său chinez Xi Jinping au dus la amânarea cu 90 de zile a termenului.

Președintele american Donald Trump a anunțat duminică amânarea creșterii taxelor aplicate importurilor din China, datorită progresului făcut în cadrul negocierilor comerciale dintre cele două țări.

Citește și : Canada: Premierul Trudeau şi-a remaniat guvernul, pe fondul controversei privind compania SNC-Lavalin

„Voi amâna creșterea taxelor, programată pentru data de 1 martie. Având în vedere progresul făcut de ambele părți, vom planifica și un summit între mine și președintele chinez Xi Jinping, la Mar-a-Lago, pentru a concluziona acordul. Un weekend foarte bun pentru SUA&China!”, a declarat Donald Trump duminică, prin intermediul unui mesaj publicat pe Twitter.