DISTRIBUIȚI
Washington Post

Preşedintele american Donald Trump solicită o investigaţie cu privire la posibila scurgere de informaţii clasificate referitoare la implicarea Rusiei în campania prezidenţială de anul acesta din SUA, informează Reuters, scrie news.ro .

Trump a cerut duminică anchetarea cazului – apariţia mai multor informaţii de la serviciile secrete prezentate într-un briefieng pentru legislatori – şi a spus că îl bănuieşte de asta pe un lider democrat, Adam Schiff.


Citește și : Un al treilea deces din cauza coronavirusului în Italia

Schiff a fost procurorul principal în procesul pentru destituirea lui Trump din Senatul american.

Preşedintele a vorbit cu reporterii când a plecat de la Casa Albă spre India. Trump a spus că nu a fost informat de serviciile de informaţii că Rusia avea ca scop sprijinirea campaniei democratului Bernie Sanders. El este de părere că scurgerea de informaţii a avut menirea de a-i dăuna lui Sanders.

Citește și : Bilanțul cazurilor de coronavirus crește în Italia. Autoritățile caută pacientul zero

O sursă din Congresul american a declarat vineri pentru Reuters că oficiali ai serviciilor le-au spus legislatorilor că Rusia, aparent, este angajată în campanii de dezinformare şi propagandă pentru a-i ajuta atât pe Sanders, candidat pentru a fi desemnat reprezentantul democraţilor în alegerile prezidenţiale din SUA, cât şi pe republicanul Trump.