DISTRIBUIȚI
voiceofpeopletoday.com

Fostul director al CIA, John Brennan, l-a criticat pe preşedintele american, Donald Trump pentru că i-a ridicat avizul de securitate şi a afirmat că Trump este îmbătat de putere, transmite CNN, potrivit news.ro .

„Faptul că se foloseşte de avizul de securitate al unui fost director al CIA ca un pion pentru o strategie de relaţii publice este reprezentativ pentru cineva căruia, sincer, nu vreau să folosesc acest termen dar este beat de putere. Cred că abuzează de puterile pe care le are”, a declarat Brennan.


Citește și: Premierul indian Narendra Modi a inspectat zonele devastate de inundaţii din statul Kerala

Brennan a declarat că el consideră că SUA sunt „într-o criză din cauza a ceea ce a făcut Trump şi ce ar mai putea face”.

„Republicanii care i-au permis aceste lucruri vor aştepta să aibă loc un dezastru înainte să îşi găsească coloana vertebrală şi să vorbească împotriva cuiva care care în mod clar nu îşi îndeplineşte responsabilităţile privind securitatea naţională?”, a afirmat Brennan.

Trump i-a revocat miercuri autorizaţia în domeniul securităţii lui John Brennan, pe care l-a acuzat că şi-a folosit accesul la informaţii clasificate cu scopul de a ”semăna discordie şi haos” cu privire la administraţia sa.

Citește și: China califică drept „iresponsabil” raportul Pentagonului potrivit căruia forțele chineze s-ar antrena să atace ținte SUA

Brennan l-a acuzat pe preşedintele american Donald Trump că i-a retras autorizaţia pentru a-i speria pe criticii săi şi a muşamaliza o anchetă cu privire la legăturile sale cu Rusia.

”În mod clar, domnul Trump vrea cu orice preţ să se protejeze şi să protejeze persoane apropiate lui”, afirmă Brennan, care vede în acest lucru ”o tentativă de a reduce la tăcere prin a inspira frică altora care ar îndrăzni să-l sfideze”.