DISTRIBUIȚI
AP

Donald Trump l-a întrebat în 2020 despre posibilitatea bombardării laboratoarelor de traficanţi de droguri din Mexic pe ministrul său al apărării, relatează acesta din urmă, Mark Esper, într-o carte care va apărea la 10 mai, notează AFP, potrivit agerpres.

Potrivit unor fragmente din carte citate de New York Times, preşedintele american credea la acea vreme că Statele Unite ar putea pretinde că nu se află în spatele unei astfel de lovituri cu rachete pe teritoriul mexican, a afirmat Mark Esper care a fost ministrul apărării al lui Donald Trump între iulie 2019 şi noiembrie 2020.


Citeşte şi: Cel puţin trei persoane au fost ucise într-un atac în centrul Israelului – Black News

Fostul lider de la Casa Albă ar fi întrebat în două rânduri dacă forţele armate ar putea „trage cu rachete asupra Mexicului pentru a distruge laboratoarele de droguri”, a scris Mark Esper în memoriile sale intitulate „A Sacred Oath”, afirmând că declaraţiile lui Donald Trump l-au lăsat fără cuvinte.

Donald Trump a decis să-l demită pe Mark Esper în noiembrie 2020, la câteva zile după anunţul rezultatelor alegerilor prezidenţiale americane.

Citeşte şi: ‘Unul dintre ei trebuie SĂ CADĂ’: Elon Musk cere ca lista cu clienții lui Epstein să fie făcută publică – Black News

Relaţiile dintre insolitul preşedinte septuagenar şi ministrul său deveniseră tensionate de când şeful Pentagonului s-a opus public cu câteva luni mai devreme desfăşurării armatei pentru a reprima demonstraţiile antirasiste din ţară.

În alte fragmente din memoriile sale, Mark Esper a scris că, în marja demonstraţiilor antirasiste din iunie 2020, preşedintele, extrem de iritat, ar fi declarat în Biroul Oval: ”Nu puteţi pur şi simplu să trageţi în partea de sus? Trageţi în picioare sau aşa ceva”.