DISTRIBUIȚI
dunyabulteni.net

Preşedintele american Donald Trump a atenţionat marţi împotriva unei „noi caravane” a migranţilor, formată în Honduras şi care se îndreaptă spre SUA, un nou semn, potrivit preşedintelui, că este absolut necesară construirea unui zid la frontiera cu Mexicul, informează AFP, potrivit agerpres.

„O nouă caravană mare se îndreaptă spre frontiera de sud (a SUA) dinspre Honduras. Spuneţi-le lui Nancy (Pelosi) şi Chuck (Schumer, liderii democraţi în Congres) că o dronă care zboară în jurul lor nu-i va opri”, a notat preşedintele american pe contul său de Twitter.


Citește și : Sebastian Kurz, criticat în PE pentru că Austria s-a retras din pactul mondial privind migraţiile

„Doar un zid îi va opri. Doar un zid, sau o barieră din oţel, îi va permite ţării noastre să fie în siguranţă!”, a adăugat Donald Trump, cerând să se pună capăt „shutdown”-ului care paralizează administraţia federală americană de peste trei săptămâni.

Deja de săptămâna trecută, liderul de la Casa Albă a afirmat că se aşteaptă la o coloană de migranţi „gigantică”, „mai mare decât orice s-a văzut”.

Luni, zeci de candidaţi la plecarea spre SUA s-au adunat în oraşul San Pedro Sula, Honduras, în vederea formării, marţi, a unei „caravane” cu destinaţia Statele Unite.

Citește și : SUA: Un congresman al Partidului Republican acuzat de rasism, sancţionat de propriul său partid

La Washington, discuţiile asupra bugetului între preşedintele republican, care cere 5,7 miliarde de dolari pentru a construi un zid la frontiera cu Mexicul, şi adversarii democraţi, care se opun în mod ferm proiectului, sunt în impas şi „shutdown”-ul se prelungeşte.