DISTRIBUIȚI
Time

Preşedintele american Donald Trump a atacat posturile CNN şi NBC în conferinţa de presă ţinută vineri împreună cu Theresa May, prim-ministrul britanic, la Londra, potrivit news.ro .

Trump a refuzat să primească întrebări de la corespondentul CNN şi a declarat că postul de televiziune reprezintă „ştirile false”, iar despre NBC News a spus că este „probabil mai rău decât CNN”.


Citește și : Trump dă asigurări că nu are nici un dezacord cu Londra pe tema Brexit-ului

Subiectul principal abordat la conferinţa de presă a fost interviul publicat vineri de The Sun, ce aparţine News Corp. al lui Rupert Murdoch, în care preşedintele american critică conducerea lui May.

În timpul conferinţei, Jim Acosta de la CNN a încercat să îi adreseze lui Trump o întrebare. „CNN reprezintă ştirile false. Nu primesc întrebări de la CNN”, a spus preşedintele.

El l-a invitat apoi pe John Roberts de la Fox News să îi adreseze întrebarea pregătită. „Să ne îndreptăm spre o adevărată reţea”, a punctat Trump.

După ce Kristen Welker de la NBC l-a întrebat dacă îl lasă pe Vladimir Putin să domine, având în vedere criticile aduse de Trump Alianţei Nord-Atlantice, el a spus: „Vedeţi, aceasta este o relatare necinstită. Sigur, se întâmplă să fie NBC, care este probabil mai rău decât CNN”. Preşedintele SUA a insistat că administraţia sa a fost „foarte dură” cu Rusia.

Citește și : SUA şi Marea Britanie vor da dovadă de ‘forţă şi unitate’ în fața Rusiei, anunță May

Trump a adăugat că în interviul acordat The Sun nu a criticat-o pe May şi a catalogat articolul drept „fake news”. Interviul a fost unul înregistrat.

La conferinţa de presă a mai spus că îi poartă un deosebit respect prim-ministrului britanic şi că indiferent ce va face în legătură cu Brexitul „este ok din partea mea”.