DISTRIBUIȚI
afp

Preşedintele american Donald Trump a dat asigurări sâmbătă că pregătiri în vederea unui summit cu Kim Jong Un decurg ”foarte bine”, în urma unei conversaţii la telefon cu preşedintele sud-coreean, care tocmai s-a întâlnit cu liderul nord-coreean, relatează AFP, conform news.ro .

”Tocmai am avut o lungă şi foarte bună conversaţie cu preşedintele Moon din Coreea de Sud. Lucrurile decurg foarte bine, data şi locul întâlnirii cu Coreea de Nord sunt pe cale să fie stabilite”, a scris preşedintele într-un mesaj pe Twitter.


Citește și : Grecia va începe programul de modernizare a avioanelor multirol americane F-16

Donald Trump a anunţat de asemenea că l-a informat pe premierul japonez Shinzo Abe ”despre negocierile în curs”.

Preşedintele american urmează să se întâlnească cu Kim Jong Un până în iunie, într-un summit istoric.

Noul său şef al diplomaţiei Mike Pompeo s-a întâlnit – pe când încă mai era la conducerea CIA – cu liderul nord-coreean, în weekendul Paştelui, în cadrul unei misiuni ţinute secrete o vreme.

Donald Trump a anunţat vineri că ”două sau trei” locuri sunt avute în vedere în privinţa întâlnirii sale cu Kim Jong Un, după care a evocat ”două ţări” posibile. El a vorbit anterior de cinci locuri.

Un summit istoric a avut loc vineri între Kim Jong Un şi preşedintele sud-coreean Moon Jae-in, în cursul căruia cei doi lideri s-au angajat să acţioneze în favoarea ”denuclearizării” peninsulei şi unei păci permanente.

Citește și : Azerbaidjan : Incendiu în Baku la edificiul care ar fi trebuit să devină un ‘Trump Tower’