DISTRIBUIȚI
Reuters

Preşedintele american Donald Trump a dat asigurări miercuri, în cursul unei întâlniri cu omologul său francez Emmanuel Macron, că ‘nu există o ruptură’ între SUA şi Europa, în pofida tensiunilor care agită summitul NATO de la Bruxelles, a indicat Palatul Elysée, într-un comunicat citat de AFP, potrivit agerpres.

În cursul unei întâlniri de 40 de minute, desfăşurată la sediul NATO, preşedintele american ‘a reamintit ataşamentul său personal faţă de Europa’ şi ‘a livrat mesaje mai curând pozitive şi constructive cu privire la Europa’, a indicat preşedinţia franceză.


Citește și : Macron se va întâlni cu Putin duminică, în marja finalei Cupei Mondiale de Fotbal

Aceasta precizează că, potrivit lui Trump, ‘nu există o ruptură în relaţiile dintre Statele Unite şi Europa’.

Întrevederea celor doi preşedinţi s-a desfăşurat ‘într-o atmosferă de încredere, amicală şi destinsă’, şi s-a încheiat printr-o strângere de mâini, a precizat Palatul Elysée.

Macron şi Trump au făcut un tur de orizont asupra unor subiecte de actualitate ale NATO şi internaţionale, mai ales cu privire la situaţia din Iran şi din Siria, şi au purtat ‘o discuţie sinceră în probleme comerciale’, indică sursa citată.

Citește și : Macron le-a adresat un apel liderilor NATO ‘să nu fragilizeze Alianţa’

La începutul întâlnirii, Donald Trump a declarat presei că are ‘o relaţie formidabilă’ cu Emmanuel Macron, care ‘face o muncă fantastică’.