DISTRIBUIȚI
China Plus

Preşedintele SUA, Donald Trump, şi echipa de comunicare de la Casa Albă au dezvăluit accidental, prin difuzarea unor imagini, prezenţa unor unităţi militare speciale ale Forţelor Navale (SEAL) în Irak, informează publicaţia Newsweek, scrie mediafax.

Donald Trump a efectuat miercuri o vizită neanunţată la o bază militară americană din Irak. După vizită, Donald Trump a postat pe Twitter o înregistrare video care îl suprinde salutându-se cu membri ai unităţilor speciale „SEAL Team Five”.


„Deşi comandantul suprem poate declasifica informaţii, de obicei operaţiunile trupelor speciale nu sunt dezvoluite publicului american, mai ales în timp ce militarii sunt pe teren. În pozele oficiale şi în înregistrările video feţele membrilor trupelor speciale sunt acoperite, în contextul activităţilor sensibile pe care le desfăşoară. În videoclipul postat de preşedinte, feţele trupelor speciale nu au fost acoperite”, comentează revista Newsweek.

Citește și : Trump a vizitat trupele americane din Germania

Foşti şi actuali oficiali din cadrul Pentagonului au declarat că informaţiile despre locul în care se află unităţile speciale sunt aproape întotdeauna clasificate, iar dezvăluirea lor este o încălcare a protocolului de securitate.

Contactat de publicaţia Newsweek, Departamentul american al Apărării a transmis că întrebările trebuie adresate Preşedinţiei SUA. Casa Albă şi Comandamentul operaţional al Forţelor Navale au refuzat să facă vreun comentariu pe această temă.