DISTRIBUIȚI
afp

Liderul de la Casa Albă Donald Trump a lansat o ofensivă la adresa presei care a comentat apariţiile rare din ultima vreme ale soţiei sale, Melania Trump, relatează mediafax.

„Fake News Media a fost atât de nedreaptă, şi de imorală, faţă de soţia mea”, a scris pe Twitter preşedintele SUA, respingând zvonurile care au circulat despre o operaţie de „facelift” a soţiei sale sau chiar de un „abuz” suferit de aceasta.


Citeşte şi: Vaticanul ‘se leapădă’ rând pe rând de preoţii pedofili

După mai multe săptămâni de absenţă din viaţa publică, soţia liderului de la Casa Albă şi-a făcut prima apariţie în faţa presei, miercuri, la un briefing ţinut de soţul său.

Luna trecută, Melania a fost spitalizată timp de cinci zile pentru o operaţie pentru o „problemă benignă la rinichi”.

„Se descurcă excelent”, a spus Trump în timpul conferinţei de la sediul Agenţiei Federale de Management în Situaţii de Urgenţă unde a fost prezent pentru a anunţa pregătirea autorităţilor pentru debutul sezonului de uragane.

„Oamenii din ţara noastră vă iubesc, aşa că îţi mulţumesc, dragă”, i-a spus Trump soţiei, fără ca aceasta să-i fi răspuns.

Prima doamnă a Americii s-a rezumat doar la a-l însoţi tăcută pe liderul de la Casa Albă. Chiar dacă nu a vorbit pe parcursul declaraţiilor de presă, prezenţa ei are importanţă.

Citeşte şi: Kim Jong-Un a implorat ‘în genunchi’ pentru un summit cu Trump (Rudy Giuliani) 

În istoria modernă a Statelor Unite, preşedinţii s-au bazat pe soţiile lor pentru a umaniza şi pentru a-şi diminua propria imagine, scrie BBC. Prima Doamnă – istoric – este aproape întotdeauna mai populară decât soţul ei şi ajută la a-l face mai „atrăgător pe el atât pe aceasta cât şi administraţia sa în ansamblu”.

Melania Trump este totuşi o primă doamnă reţinută în declaraţii, iar asistenţii ei au protejat-o de-a lungul timpului de public şi de presă. Vizita sa de miercuri a fost prima ei apariţie în lumina reflectoarelor din 10 mai, iar sănătatea ei bună – şi prezenţa ei fizică – au fost, de asemenea, un semn pozitiv pentru administraţie.