DISTRIBUIȚI
The New Yorker

Preşedintele american Donald Trump a anunţat vineri că va trimite aproximativ 1.500 de militari americani în Orientul Mijlociu, în cea mai mare parte ca măsură de protecţie pe fondul intensificării tensiunilor cu Iranul, relatează Reuters, potrivit agerpres.

El a spus că desfăşurarea implică un număr relativ mic de trupe. Aceste trupe ar urma să contribuie la consolidarea apărării americane în regiune, au declarat anterior două surse sub rezerva anonimatului, adăugând că în cadrul acestor forţe se află ingineri.


Citește și : Secretarul general al ONU a decernat în premieră Medalia pentru curaj excepţional

Şeful Pentagonului, Patrick Shanahan, a anunţat joi că SUA intenţionează să trimită trupe suplimentare în Orientul Mijlociu pentru a asigura securitatea efectivelor deja desfăşurate.

SUA au în prezent între 60.000 şi 80.000 de militari desfăşuraţi în Orientul Mijlociu, dintre care 14.000 în Afganistan, 5.200 în Irak şi mai puţin de 2.000 în Siria, potrivit Pentagonului.

Washingtonul a trimis deja în Golf un portavion, USS Abraham Lincoln, şi un portelicopter, USS Kearsarge, care au la bord mai multe mii de militari.

Citește și : Incendiu puternic într-un campus universitar din vestul Indiei: Cel puţin 15 studenţi au murit (VIDEO)