DISTRIBUIȚI
abcnews.go.com

Donald Trump a anunţat luni că va face public – vineri sau sâmbătă – numele magistratului pe care vrea să-l nominalizeze la Curtea Supreă în locul lui Ruth Bader Ginsburg, care a decedat vineri, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Într-un interviu acordat postului Fox News, preşedeintele american a anunţat că vrea să aştepte ca funeraliile fostei judecătoare liberale să se încheie, pentru a-şi face anunţul.


Citește și : Navalnîi spune că a fost trimis în Germania GOL-PUŞCĂ şi cere autorităţilor ruse să-i restituie hainele: ‘Sunt urme de Noviciok!’

Moartea lui Ruth Bader Ginsburg, o reprezentantă de marcă a taberei progresiste la Curtea Supremă a Statelor Unite, a lansat o bătălie cu privire la succesiunea sa, care bulversează campania electorală şi care ar putea bulversa societatea americană.

Donald Trump a prezentat sâmbătă numele a două femei pe care le consideră posibile alegeri – Amy Coney Barrett şi Barbara Lagoa, pe care le-a numit judecătoare la curţi de apel federale.

O nouă nominalizare a lui Trump la Curtea Supremă, în cazul în care va fi aprobată în Senat, i-ar permite să-şi impună în cea mai înaltă jurisdicţie americană o majoritate conservatoare – de şase judecători la trei.

Citește și : Negocierile de pace în Afganistan sunt în impas: Talibanii şi afganii sunt de acord că nu sunt de acord!