DISTRIBUIȚI
Reuters

Preşedintele american Donald Trump a afirmat luni că Statele Unite îşi vor reduce ajutorul destinat mai multor state din America Centrală, afirmând că acestea nu sunt capabile să-i împiedice pe cei care vor să ajungă în mod „ilegal” în SUA să-şi părăsească propria ţară, relatează AFP, Reuters şi EFE, potrivit Agerpres.

„Guatemala, Honduras şi Salvador nu au fost capabile să-şi facă treaba şi să-i împiedice pe oameni să-şi părăsească ţările pentru a veni în mod ilegal în SUA. Vom începe să tăiem sau să reducem în mod semnificativ enormul ajutor internaţional pe care îl acordăm acestor ţări”, a indicat Trump într-un mesaj difuzat luni pe Twitter.


Citește și : O înregistrare video care arată o altercație cu caracter rasist la bordul unui avion stârneşte interes şi indignare pe reţelele sociale

Într-un alt mesaj transmis tot luni pe Twitter, liderul de la Casa Albă a acuzat armata şi poliţia mexicane că au fost „incapabile” să oprească mii de migranţi porniţi către SUA, în majoritate originari din Honduras. Trump a subliniat în mesaj că a atras atenţia armatei şi gărzii de frontieră americane asupra acestei situaţii, care constituie potrivit lui o urgenţă naţională.

După o a doua noapte petrecută în Mexic, mii de migranţi din Honduras urmau să-şi reia luni marşul către Statele Unite. Autorităţile mexicane au reuşit joi să blocheze această aşa-zisă „caravană”, dar numeroşi migranţi au reuşit să intre ilegal pe teritoriul mexican trecând fluviul Suchiate, care separă Mexicul de Guatemala.

Citește și : Inundaţiile din Aude au provocat DEZASTRU: 16.000 de sinistraţi şi pagube de 200 de milioane de euro