DISTRIBUIȚI
U.S. President Donald Trump waits for reporters to leave the room after speaking about his summit with Russia's President Putin during a meeting with members of the U.S. Congress at the White House in Washington, July 17, 2018. REUTERS/Leah Millis

Preşedintele american, Donald Trump, a dispus ca 25 de milioane de dolari care erau rezervaţi spitalelor din Ierusalimul de Est destinate populaţiei palestiniene să fie alocaţi pentru alte scopuri, conform unui oficial al Departamentului de Stat al SUA, scrie The Guardian, potrivit news.ro.

Ministerul de Externe palestinian a numit această decizie ca fiind „o încercare de a distruge cauza palestiniană” şi o ameninţare la vieţile a mii de palestinieni.


Citește și : Suedia: Ultima zi a campaniei electorale dinaintea alegerilor generale

„Această escaladare periculoasă şi nejustificată a americanilor a încălcat orice linie roşie şi este considerată o agresiune directă faţă de poporul palestinian”, se arată într-un comunicat emis de minister.

Trump a cerut o analiză a ajutoarelor trimise de americani pentru palestinieni mai devreme în acest an pentru a se asigura că fondurile sunt cheltuite în concordanţă cu interesele naţionale ale SUA.

„Ca rezultat al acestei analize, la ordinele preşedintelui, vom redirecţiona aproximativ 25 de milioane de dolari alocate iniţial pentru reţeaua de spitale din Ierusalimul de Est”, se arată în comunicatul Departamentului de Stat.

„Aceste fonduri vor fi alocate pentru proiecte prioritare din alte zone”, este precizat în comunicat.

Citește și : Myanmar declară că tribunalul care a condamnat doi jurnaliști Reuters a fost independent

Luna trecută, administraţia Trump a comunicat că va redirecţiona 200 de milioane de dolari alocaţi iniţial pentru susţinerea financiară a Palestinei către programe din Cisiordania şi Fâşia Gaza.

De asemenea, la sfârşitul lui august, administraţia Trump a oprit susţinerea financiară faţă de Agenţia ONU pentru refugiaţii palestinieni.