DISTRIBUIȚI

Preşedintele Donald Trump a ameninţat luni că ”democraţi furioşi” din echipa de anchetă a procurorului special Robert Mueller ar putea să fie daţi în judecată din cauza unor presupuse ”conflicte de interese”, relatează CNN, potrivit news.ro .

”Cei 13 democraţi furioşi însărcinaţi cu vânătoarea rusă de vrăjitoare încep să descopere că există un sistem judiciar care protejează cu adevărat oamenii de nedreptate… şi stai să vezi când tribunalele vă vor vedea conflictele de interese nedezvăluite!”, a scris Trump pe Twitter.


Citește și : Un candidat la alegerile parlamentare din Irak a fost asasinat

Locatarul Casei Albe nu furnizează vreo probă cu privire la aceste presupuse conflicte de interese.

CNN a dezvăluit că mai mulţi membri ai echipei lui Mueller au făcut donaţii Partidului Democrat.

Un amestec rus în alegerile americane din 2016 face totodată obiectul mai multor anchete în Congres.

Mueller – un republican – a fost numit la FBI de fostul preşedinte George W. Bush.

Actualul adjunct al secretarului Justiţiei Jeff Sessions, Rod Rosenstein, care l-a numit pe Mueller procuror special, a fost numit la rândul său de către Trump.

De asemenea, Trump a negat din nou, luni, că a obstrucţionat ancheta rusă şi şi-a apărat retorica prin care ”ripostează” ”vânătorii ruse de vrăjitoare”.

”Vânătoarea rusă de vrăjitoare îşi pierde rapid credibilitatea. Comisia pentru Informaţii din Camera Reprezentanţilor nu a găsit vreo complicitate, coordonare ori nimic altceva cu Rusia. Aşa că, acum, ancheta spune OK, ce altceva mai e acolo? Ce-aţi zice de o obstrucţionare în vederea unei infracţiuni închipuite, false. Nu există nicio o(bstrucţionare a justiţiei), se numeşte ripostă”, a scris şeful statului american pe Twitter.

Întrebări divulgate în presă arată că Mueller vrea să-l interogheze pe Trump în legătură cu o eventuală obstrucţionare a justiţiei.

Citește și : Fostul cancelar german Gerhard Schroeder, în primul rând în timpul ceremoniei de reînvestire a lui Vladimir Putin

Trump a apreciat săptămâna trecută că asemenea întrebări constituie o ”capcană” şi că ”pare foarte dificil să obstrucţionezi justiţia din cauza unei infracţiuni care nu a avut loc vreodată!”.

Preşedintele Statelor Unite a sugerat, la „Fox & Friends”, că ar putea, ”la un moment dat”, să intervină şi să acţioneze împotriva Departamentului Justiţiei, care supervizează ancheta procurorului special.