DISTRIBUIȚI

Preşedintele american, Donald Trump, a somat, joi, Administraţia mexicană să oprească afluxul de imigranţi sud-americani, avertizând că, în caz contrar, va mobiliza armata SUA pentru a închide frontiera cu Mexicul, relatează mediafax.

‘Trebuie să cer în termenii cei mai puternici Mexicului să stopeze acest asalt – şi dacă nu o poate face, voi apela la armata americană şi vom ÎNCHIDE FRONTIERA DE SUD!’, a avertizat el într-o postare pe Twitter, transmite şi agerpres.


Cu trei săptămâni înainte de alegeri legislative cruciale pentru continuarea mandatului său, Trump a reiterat de asemenea una din principalele sale teme din campania prezidenţială din 2016, pe care a câştigat-o.

Citeşte şi: Apar noi detalii năucitoare în cazul Khashoggi. Unul dintre călăi a studiat medicină legală în Australia

El şi-a reînnoit ameninţările de a tăia ajutoarele financiare ţărilor din America Centrală în cauză. Migranţii vin în special din Honduras, traversând Salvador şi Guatemala.

‘Asaltul asupra ţării noastre la frontiera noastră de sud, inclusiv de elemente criminale şi DROGURILE care curg, sunt mult mai importante pentru mine, ca preşedinte, decât comerţul’, şi-a continuat Donald Trump avertismentul într-un al doilea mesaj.

Citeşte şi: Republica Moldova a semnat cu Turcia cinci noi acorduri bilaterale

De asemenea, Donald Trump i-a criticat pe membrii Partidului Democrat, care vor – potrivit lui – să ‘deschidă frontierele’ şi cărora le-a atribuit responsabilitatea pentru ‘legile slabe’.

Şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo urmează să se deplaseze joi şi vineri în Panama şi în Mexic.