DISTRIBUIȚI
Daily Express

Preşedintele Donald Trump a revenit joi asupra ameninţării de a închide graniţa cu Mexic, acordând vecinului sudic al Statelor Unite un an pentru ca acesta să lupte mai eficient împotriva migraţiei ilegale şi a traficului de droguri, informează AFP, potrivit agerpres.

„Le vom da un avertisment de un an”, a declarat Trump pentru reporterii de la Casa Albă.


Citește și: Sute de oameni au demonstrat în SUA pentru publicarea raportului lui Robert Mueller

Marţi, preşedintele american reafirmase că este pregătit să închidă frontiera de sud a SUA.

„Dacă transporturile de droguri nu se opresc (…), vom institui tarife vamale asupra bunurilor, în special a automobilelor (…) şi în cazul în care nu va fi suficient, vom închide frontiera” a afirmat liderul de la Casa Albă.

„Dacă Mexicul nu vrea să ajute, nicio problemă, vom impune tarife pentru maşinile lor”, a insistat preşedintele Trump.

Citește și: Donald Tusk propune o amânare flexibilă a Brexit-ului

Miliardarul republican, care a făcut din combaterea imigraţiei ilegale una din priorităţile sale, transmite semnale amestecate în privinţa unei posibile închideri a frontierei, ipoteză puternic criticat chiar şi în propria tabără conservatoare, deoarece impactul economic al unei astfel de decizii ar fi devastator.

„Închiderea frontierei ar putea avea un impact economic catastrofal asupra ţării noastre şi sper să nu o facem”, a avertizat la începutul acestei săptămâni liderul majorităţii republicane din Senat, Mitch McConnell.