DISTRIBUIȚI
AP

Președintele american Donald Trump a declarat că nu a spus nimic greșit în conversația cu omologul său ucrainean, în care este suspecta că i-ar fi cerut acestuia să îl investigheze pe fostul vicepreședinte american Joseph Biden, relatează Reuters, potrivit mediafax.

Într-un interviu acordat joi seară postului CNN, Rudy Giuliani, avocatul personal al lui Trump, a oferit răspunsuri contradictorii când a fost întrebat dacă a cerut Ucrainei să-l ancheteze pe fostul vicepreședinte american Joe Biden, care este unul dintre potențialii contracandidați ai lui Trump la scrutinul prezidențial din 2020. Inițial, Giuliani a calificat drept ridicolă afirmația, pentru ca ulterior să admită și să spună că este mândru de acest lucru.


Citește și : Zece morți și 16 răniți după ce şoferul unui camion a pierdut controlul şi a intrat într-o mulţime în sudul Chinei

Biden a făcut „greșeala de a spune că nu a vorbit cu fiul său. A vorbit cu fiul său, a mințit din nou”, a declarat Trump.

„Nu încerc să îl rănesc pe Biden, dar a făcut un lucru foarte necinstit”, a adăugat acesta.

În urmă cu câteva săptămâni, Giuliani și-a anulat o călătorie în Ucraina din cauza unui potențial conflict de interese între legăturile sale cu Casa Albă și aparenta sa misiune de a obține informații compromițătoare despre Biden, al cărui fiu a fost la un moment dat implicat în afaceri cu o companie de energie din Ucraina.