DISTRIBUIȚI
New York Post

Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat miercuri seară că nu a cerut „nimic” din partea Ucrainei, astfel că audierile Camerei Reprezentanţilor trebuie să fie oprite, informează site-ul agenţiei Associated Press, scrie mediafax.

Donald Trump a declarat că mărturiile din Camera Reprezentanţilor indică faptul că el nu a condiţionat acordarea asistenţei financiare destinate Ucrainei.


Citește și : Putin, despre apelurile de a renunţa la gaz: ‘ O idee absolut bizară’

„Nu am vrut nimic” din partea Ucrainei, astfel că procedurile din Camera Reprezentanţilor „trebuie să se încheie”, a afirmat Donald Trump.

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. În cadrul investigaţiei, Camera Reprezentanţilor a trimis citaţii prin care le solicită unor membri ai Administraţiei de la Washington participarea la audieri şi furnizarea documentelor referitoare la contactele preşedintelui Donald Trump cu Ucraina. Ca reacţie, Comisia pentru Afaceri Judiciare din Senatul SUA, în care republicanii deţin majoritatea, a anunţat lansarea unei anchete privind presupuse acte de corupţie în Ucraina.

Citește și : Dmitri Medvedev: Moscova vrea ‘să recupereze oportunităţile ratate’ în relaţiile cu Chişinăul