DISTRIBUIȚI
USA Today

Președintele american Donald Trump a afirmat că „majoritatea furioasă” de cetățeni americani îl susțin împotriva democraților care au inițiat o anchetă ce ar putea conduce la demiterea liderului de la Casa Albă, informează postul Euronews, potrivit mediafax.

În cadrul unui miting electoral la Tupelo, Mississippi, Trump a criticat dur opoziția democrată, la o zi după ce Camera Reprezentanţilor, dominată de democrați, a votat în favoarea formalizării anchetei care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii.


Citește și : Tiruri de ‘proiectile’ din Gaza spre Israel, o casă a fost lovită

„Poporul american s-a săturat de minciunile, înșelăciunile şi extremismul democraţilor”, a afirmat Trump, adăugând că democraţii „au creat o majoritate furioasă care în 2020 va vota pentru înlăturarea din funcţie a multor democraţi care nu realizează nimic”.

Potrivit datelor unui sondaj Washington Post-ABC News, care au fost publicate vineri, americanii sunt foarte divizaţi în ceea ce privește potențiala demitere a lui Trump, cu 49% fiind în favoarea destituirii lui Trump, iar 47% susțin contrariul.

Donald Trump a menționat și controversata discuție telefonică cu Volodimir Zelenski, din data de 25 iulie.

„Oricum sunt o persoană cinstită, dar credeţi că, atunci când discut la telefon cu un preşedinte nou ales al unei ţări voi spune ceva necorespunzător, atunci când ştiu că atât de mulţi oameni ascultă pe fir?”, a întrebat retoric liderul de la Casa Albă.

Citește și : ONU va examina proiectul preşedintelui Erdogan privind refugiaţii sirieni