DISTRIBUIȚI
Business Insider

Preşedintele american Donald Trump a discutat de la bordul avionului său prezidenţial Air Force One cu liderii nipon şi sud-coreean, Shinzo Abe şi Moon Jae-in, după summitul eşuat cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, a anunţat joi Casa Albă, informează AFP, scrie Agerpres.

„El le-a spus că va continua discuţia” (cu Kim Jong Un), a anunţat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, precizând că apelurile telefonice au durat aproape 15 minute fiecare. Donald Trump „i-a pus la curent cu ceea ce s-a întâmplat în timpul întrevederii” cu liderul nord-coreean, a mai spus Sanders.


Citește și : Premieră în istoria Israelului – Benjamin Netanyahu a fost inculpat pentru acte de corupţie

Preşedintele american se afla pe drumul de întoarcere la Washington din Vietnam, unde s-a întâlnit pentru a doua oară cu Kim Jong Un, după o primă întrevedere care a avut loc la Singapore anul trecut. La Hanoi, cei doi lideri s-au separat după ce summitul s-a încheiat cu un eşec, în condiţiile în care Donald Trump dorea progrese tangibile în problema programului nuclear nord-coreean. „Uneori, trebuie să ştii să renunţi”, a declarat preşedintele american în timpul unei conferinţe de presă.

După acest eşec, Coreea de Sud a deplâns un „rezultat regretabil”, însă a subliniat cu toate acestea unele progrese.

Citește și : China îndeamnă Statele Unite şi Coreea de Nord „să continue dialogul şi să ţină cont de preocupări”