DISTRIBUIȚI
abcnews.go.com

Alegătorii din Philadelphia au avut marţi ocazia rară de a-i pune întrebări dificile preşedintelui Donald Trump, la un eveniment de campanie electorală organizat de reţeaua de televiziune ABC, relatează dpa, potrivit agerpres.

Aflat într-o competiţie strânsă cu fostul vicepreşedinte Joe Biden pentru următorul mandat la Casa Albă, Trump s-a confruntat cu votanţi încă indecişi, care au ridicat probleme cum ar fi brutalitatea poliţiei împotriva cetăţenilor de culoare, decizia de a minimiza gravitatea epidemiei de coronavirus şi sprijinul neconvingător pentru portul măştilor.


Citește și : SUA vor împiedica Iranul să-şi procure arme ruse sau chineze

Referitor la binecunoscutul slogan al lui Trump ‘Make America Great Again’ (redaţi măreţia Americii), un bărbat negru l-a întrebat pe preşedinte ‘când a fost America măreaţă pentru afro-americanii din ghetoul Americii?’. Replica lui Trump a fost: ‘avem un sprijin afro-american formidabil’. El s-a referit la ‘sondaje’ neprecizate şi a menţionat statistici privind locurile de muncă dinaintea pandemiei, susţinând că situaţia din mandatul său înaintea apariţiei coronavirusului a fost ‘cel mai bun moment din istoria afro-americanilor din această ţară’.

Întrebat despre negrii ucişi de poliţie, preşedintele a dat vina pe o mică parte din agenţi, care sunt ‘mere putrede’ sau ‘probleme’, şi a susţinut despre forţele de ordine că ‘trebuie să le dăm puteri’.

Citește și : Un fost lider al sârbilor bosniaci a murit de COVID-19

Un alt alegător a vrut să afle de ce este Trump indiferent faţă de portul măştilor, despre care specialiştii în domeniul sănătăţii afirmă că sunt necesare pentru a opri răspândirea coronavirusului. ‘Mulţi nu vor să poarte măşti’, a răspuns preşedintele, adăugând că ‘sunt oameni care nu cred că măştile sunt bune’.

Cu mai puţin de 50 de zile înainte de alegerile prezidenţiale, sondajele de opinie arată că Trump este ceva mai slab cotat decât Biden în câteva state importante, care pot decide rezultatul la nivel naţional.