DISTRIBUIȚI

Donald Trump a respins miercuri acuzaţiile preşedintei Camerei Reprezentanţilor din Congresul SUA, Nancy Pelosi, care susţinuse înaintea unei întâlniri cu liderul de la Casa Albă că acesta se ocupă cu „muşamalizarea” anchetelor împotriva lui, transmite Reuters, scrie agerpres.

„Nu muşamalizez”, a declarat Trump presei, într-o conferinţă aranjată în grabă în Grădina de Trandafiri a Casei Albe. El a adăugat că în astfel de condiţii nu a putut dialoga cu Pelosi şi cu liderul grupului democrat din Senat, Chuck Schumer, şi că nu va colabora cu democraţii la o propunere importantă privind infrastructura, din cauza anchetelor „ipocrite” pe care aceştia le continuă în Congres.


Citește și : Accident rutier în Italia: O persoană a murit şi 37 au fost rănite

Potrivit CNN, întrevederea programată de mai multă vreme cu cei doi lideri ai Partidului Democrat a durat doar cinci minute. Imediat după aceea, preşedintele şi-a exprimat în faţa ziariştilor nemulţumirea că parlamentarii democraţi au discutat despre posibilitatea suspendării sale chiar înaintea întâlnirii cu Pelosi şi Schumer, relatează Reuters.

DPA remarcă formularea „cuvântul cu i” folosită de mai multe ori de Trump în loc de „impeachment” (suspendare). El a repetat şi expresia deja folosită despre ancheta procurorului special Robert Mueller privind amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale din SUA, din 2016: „Nicio complicitate, nicio obstrucţionare, nimic” şi a apreciat că „toată povestea a fost o tentativă de răsturnare a preşedintelui Statelor Unite”.

Citește și : BBC pregătește o emisiune de umor care va fi prezentată de ‘Vladimir Putin’