DISTRIBUIȚI
Hindustan Times

Procurorii americani afirmă că președintele SUA, Donald Trump, l-a dirijat pe fostul său avocat personal, Michael Cohen, să efectueze tranzacții ilegale din fonduri de campanie către două femei care susțin că au avut aventuri cu politicianul, scopul plăților fiind acela de a cumpăra tăcerea lor, potrivit Mediafax.

Potrivit unui document depus de procurorii Curții Districtului Sudic din New York, Cohen a efectuat plățile „în coordonare cu și la ordinului Individului 1”, identificat anterior ca Donald Trump, informează agenția Dpa.


Citește și : 481 persoane au fost reţinute şi 211 în arest preventiv la Paris (premierul francez)

În pofida afirmației magistraților, Trump a declarat pe Twitter că documentul: „Îl exonerează complet pe președinte. Mulțumesc!”.

Stormy Daniels, fostă actriță de filme pentru adulți, și Karen McDougal, fostă vedetă Playboy, susțin că în urmă cu mai mulți ani au avut aventuri cu Donald Trump. Cohen este suspectat că ar fi efectuat o plată de 130.000 de dolari către actriţa Stormy Daniels.

Michael Cohen, fostul avocat personal al preşedintelui SUA Donald Trump, a pledat vinovat joi că a minţit în Congres despre un proiect imobiliar din Rusia, în cadrul investigaţiei privind ingerinţele ruse în scrutinul prezidenţial american. Michael Cohen s-a prezentat în mod surprinzător joi la o instanţă din Manhattan (New York) şi a pledat vinovat în cadrul unui acord cu echipa procurorului special Robert Mueller, care investighează ingerinţele ruse în scrutinul prezidenţial din 2016 şi presupusele contacte cu Moscova ale echipei de campanie electorală a lui Donald Trump.

Michael Cohen a recunoscut că a făcut declaraţii false în cursul audierilor în Congresul Statelor Unite. În septembrie 2017, Michael Cohen a vorbit în Comisia pentru Informaţii din Senatul SUA despre proiectul imobiliar numit „Turnul Trump” din Moscova. Avocatul lui Donald Trump a declarat că „proiectul s-a încheiat în ianuarie 2016”, înainte de scrutinul pentru desemnarea candidatului republican în alegerile prezidenţiale din SUA. În august 2018, Michael Cohen a pledat vinovat pentru alte acuzaţii referitoare la delicte federale asociate companiilor taxi pe care le deţine, fraudelor bancare şi colaborării cu echipa electorală a lui Donald Trump.

Citește și : Ion Cristoiu, despre situația din Franța: Un experiment tip USR. Nu se cresc politicieni în laborator