DISTRIBUIȚI
salon.com

Consilierul pe probleme de securitate naţională al Casei Albe, Robert O’Brien, a declarat duminica aceasta că preşedintele Donald Trump a cerut Rusiei „în multe rânduri” să nu se amestece în alegerile din SUA, informează EFE, potrivit agerpres.

„Preşedintele Trump continuă să le transmită ruşilor mesajul să nu se amestece în alegerile noastre”, a afirmat O’Brien la postul de televiziune CBS. „Nu mă amestec în conversaţiile pe care preşedintele le-a avut cu şefii de stat străini, însă vă pot spune că le-am spus-o foarte clar ruşilor, foarte clar. Nicio administraţie nu a fost mai dură cu ruşii”, a dat asigurări O’Brien, amintind în acest sens sancţiunile în vigoare împotriva Rusiei.


Citeşte şi: Palestinienii au ‘bombardat’ Israelul cu baloane incendiare

„Am sancţionat mulţi ruşi, persoane fizice, companii, guvernul. Am alungat pur şi simplu zeci de spioni ruşi. Le-am închis toate consulatele pe coasta de vest. Le-am închis reprezentanţele diplomatice. Nu ne mai rămân prea multe de făcut cu ruşii”, a continuat el.

O’Brien a trimis un mesaj nu doar ruşilor, ci şi chinezilor şi iranienilor: „Nu vă amestecaţi în alegerile noastre”.

Citeşte şi: CUTREMUR puternic în Carolina de Nord

„Fie că este vorba despre China, Rusia sau Iran, nu vom tolera acest lucru şi vor exista consecinţe dure pentru orice ţară care încearcă să se amestece în alegerile noastre libere şi corecte”, a punctat oficialitatea americană. „Fie că liderii (acestor ţări) îl preferă pe Joe Biden (candidatul Partidului Democrat la preşedinţia SUA), fie pe Donald Trump, nu contează. Suntem americani. Nu vom permite unor ţări străine să decidă cine va fi următorul nostru preşedinte. Aşa ceva este scandalos”, a insistat el, adăugând că principala preocupare a administraţiei americane este ca alegerile să fie libere şi corecte.