DISTRIBUIȚI
AP

Preşedintele american Donald Trump a anunţat miercuri noi sancţiuni în privinţa Cubei, care le vor interzice americanilor să locuiască în imobile proprietate a guvernului cubanez şi vor restricţiona importurile de alcool şi tutun cubaneze, relatează Reuters, potrivit agerpres.

„Astăzi, în cadrul luptei noastre continue împotriva opresiunii comuniste, anunţ că Departamentul Trezoreriei (de finanţe – n.r.) le va interzice călătorilor din SUA să se cazeze la proprietăţi ale guvernului cubanez. Impunem de asemenea noi restricţii importurilor de alcool şi tutun cubanez”, a afirmat Trump, în cadrul unei ceremonii la Casa Albă dedicate veteranilor invaziei din Golful Porcilor (1961) şi împlinirii a 40 de ani de la aşa-zisul exod de la Mariel – „Mariel Boatlift”, care a permis venirea în SUA a 120.000 de cubanezi.


Citește și : Turnul Eiffel a fost redeschis după ce a fost evacuat în urma unei ameninţări cu bombă

După instalarea sa la Casa Albă, în 2017, administraţia Trump a întărit restricţiile privind Cuba, după relativa relaxare din timpul predecesorului său democrat Barack Obama.

În iunie 2019, administraţia americană a impus noi restricţii dure de călătorie în statul comunist, explicând că doreşte astfel să crească presiunea asupra Havanei pentru susţinerea acordată liderului venezuelean Nicolas Maduro. Între altele, a fost vizat aşa-zisul turism de educaţie, una din cele mai populare excepţii de la interdicţiile generale privind turismul american în Cuba.