DISTRIBUIȚI
Politico

Preşedintele SUA Donald Trump a anunţat sâmbătă că se va întâlni în curând cu liderii talibani cu care Washingtonul tocmai a semnat un acord care deschide calea unei retrageri totale a trupelor americane din Afganistan, relatează AFP, potrivit agerpres.

„Mă voi întâlni personal cu liderii talibani într-un timp relativ scurt”, a spus preşedintele american în cadrul unei conferinţe de presă la Casa Albă.


Citește și : Noi proteste în Hong Kong. Poliţia a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa sute de manifestanţi

Declarându-se convins că talibanii vor ”face ceva pentru a demonstra că nu este vorba de o pierdere de timp”, el i-a avertizat totuşi pe aceştia. „Dacă lucrurile nu merg bine, ne vom întoarce”, a spus el.

Întrebat despre criticile adresate de John Bolton, fostul său consilier în domeniul securităţii naţionale, care a calificat acordul drept ”inacceptabil”, Trump a reacţionat puternic. „Nimeni nu ar trebui să critice acest acord după 19 ani”, a declarat el. ”Ceea ce am făcut pentru lume este incredibil”, a adăugat preşedintele Trump.

Statele Unite şi talibanii afgani au semnat sâmbătă la Doha un acord istoric care deschide calea pentru o retragerea totală a soldaţilor americani din Afganistan şi pentru negocieri de pace interafgane după 18 ani de război.

Citește și : Starea de urgență, declarată într-un oraș olimpic din Japonia din cauza epidemiei de coronavirus