DISTRIBUIȚI
AFP

Premierul canadian Justin Trudeau a adresat sâmbătă felicitări Irlandei, care a reuşit să formeze un nou guvern şi să aleagă un nou premier, în persoana lui Micheal Martin, liderul partidului de centru dreapta Fianna Fail, informează AFP, scrie agerpres.

Trudeau a declarat că abia aşteaptă să colaboreze cu acest nou guvern irlandez, „în special asupra susţinerii eforturilor internaţionale pentru limitarea consecinţelor pandemiei de COVID-19 şi pentru relansarea economiilor noastre în deplină siguranţă”.


Citește și : Macron a anunţat că va efectua în curând o vizită în Rusia

La mai mult de patru luni după alegerile legislative din Irlanda, parlamentarii irlandezi l-au desemnat sâmbătă pe liderul partidului centrist Fianna Fail, Micheal Martin, în funcţia de premier al ţării, la o zi după ce membrii partidelor centriste Fine Gael şi Fianna Fail, împreună cu cei ai Verzilor au votat în favoarea unei coaliţii guvernamentale

Evocând legăturile dintre cele două ţări, Trudeau a amintit în declaraţia sa că mai mult de 4,6 milioane de canadieni sunt de origine irlandeză.

Citește și : Problemele economice se vor agrava dacă virusul se va propaga necontrolat, avertizează ghidul suprem iranian