DISTRIBUIȚI

Un tribunal militar israelian a decis miercuri să o menţină în detenţie până la proces pe adolescenta Ahed Tamimi, devenită pentru palestinieni un simbol al angajamentului împotriva ocupaţiei israeliene, relatează AFP.

Decizia dată de un judecător militar la închisoarea din Ofer, în Cisiordania, semnifică faptul că Ahed Tamimi, în vârstă de 16 ani şi arestată în decembrie în urma unei înregistrări video devenite virale care o arată lovind doi soldaţi israelieni, ar putea rămâne în detenţie câteva luni, conform agerpres .


‘Nu văd altă alternativă decât să dispun să rămână în detenţie până la încheierea procedurii’, a afirmat judecătorul militar.

‘Gravitatea faptelor de care este acuzată nu oferă alternativă la detenţie’, a adăugat el.

Citește și : Peste 34.000 de oameni au fost evacuaţi după erupţia celui mai activ vulcan din Filipine

Ahed Tamimi este una dintre protagonistele unei înregistrări video care o prezintă, împreună cu verişoara ei Nour, 20 de ani, lovind doi soldaţi israelieni cu piciorele şi pumnii, pe 15 decembrie în Cisiordania, teritoriu ocupat de armata israeliană de peste 50 de ani.

Soldaţii rămân impasibili în faţa ceea ce pare mai provocator decât dorinţa de a face rău. Palestinienii au lăudat atenţia de care se bucură Ahed Tamimi pe reţelele de socializare. Israelienii au salutat impasibilitatea soldaţilor lor, dar cu un sentiment de amărăciune în faţa a ceea ce a fost perceput pe scară largă ca o umilinţă din partea unor agitatori.