DISTRIBUIȚI
GMA Network

Mii de persoane au dansat, sâmbătă, pe muzică electronică pe străzile din capitala Germaniei în cadrul marşului ”Trenul iubirii”, eveniment de promovare a toleranţei şi a incluziunii sociale, care în acest an coincide cu marcarea a 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului, transmite dpa, potrivit agerpres.

”Semnificativ mai mult de 10.000 de persoane au luat parte astăzi la Trenul iubirii”, a scris poliţia berlineză pe Twitter.


Citește și : Un cunoscut post de televiziune din Rusia a confundat Noua Zeelandă cu Japonia

Organizatorii estimase numărul participanţilor la aproximativ 50.000.

”Un nou zid s-a format în mintea multor oameni. Vrem să dărâmăm acest zid. Mulţi tineri, în special, par să nu ştie nimic despre ce s-a întâmplat acum 30 de ani şi cât de important a fost anul 1989 pentru întreaga ţară”, a declarat Jens Schwan, reprezentant al organizatorilor.

În august 1961, guvernul comunist al Germaniei de Est a început construirea Zidului Berlinului. Structura de beton a divizat Berlinul şi pe locuitorii săi timp de peste 28 de ani.

Citește și : Furtuna tropicală Bailu face ravagii în nordul statului Filipine – Două persoane au murit

Divizarea Germaniei s-a încheiat după ce o serie de proteste paşnice din Germania de Est au condus la căderea Zidului Berlinului, pe 9 noiembrie 1989.